15 Ekim 2015 Perşembe

Dabbe 6 izle

Cin temalı korku filmlerinin vazgeçilmez ismi Hasan Karacadağ filmi Dabbe 6, 11 Eylül 2015 tarihinde vizyona girmişti. Baş rollerinde Murat Seviş, Volkan Ünal, Sema Şimşek, Nilay Gök, Fehmi Karaarslan ve Ömer Duran'ın yer aldığı Dabbe serisinin altıncısında Cin kabilesi Cuhenna'yı beyaz perdeye aktardı. Dabbe 6 izleyeceğiniz yapımda Doktor Zeren ve kız kardeşi Ayla bir gece aniden annelerinin ölmesi ile sarsılırlar. Adli ve kriminal raporlara göre anneleri Mukadder beyin kanaması geçirmiştir ancak annesi öldüğü zaman yanında olan Ayla bunu kabul etmemektedir. Ayla'ya göre annesi, çok hızlı hareket etmekte olan, ne olduklarını anlayamadıkları, kara yüzlere sahip, bilmedikleri dilde konuşmakta olan devasa varlıklarca öldürülmüştür. Fakat olayı inceleyen uzmanlar Ayla'nın psikolojik travma geçirdiğini düşünür ve kısa zamanda atlatacağını düşünürler. Ancak Ayla gittikçe kişilik değiştirmeye başlarken aynı zamanda bahsini ettiği varlıkların da saldırısına uğramaya başlar. Ayla'yı başka aleme götüren ve ona işkence eden bu varlıklar, annesinin ölmesi ile ilgili de bir takım sırlar göstermeye çalışırlar. Peki bu varlıklar nedir ve kimdir?
http://gitfilmizle.com/wp-content/uploads/2015/08/dabbe-6-full-izle-e1440506010703.jpg
Herkesin çocukluğundan bu yana dinlediği ve bir şekilde yayılmayı başaran söylence, hikaye ve diğer bir değişle bu iddialar herkesin bilinç altına etki etmeyi başardı. Bizim başımıza gelmese de bir arkadaşımızın, aile yakınımızın ya da çok yakından birilerinin başından mutlaka doğa üstü olaylar geçmiş ve anlatılan bu hikaye yıllar boyu beynimizin bir yerinde yerini almayı başardı. Ancak bunların büyük bir kısmı da karabasan, cin ve şeytan temaları üzerinden işlendi. Bu durumun da farkına varan sinemacılar Türk korku ibaresini cinlere çevirmeyi tercih etti. Özellikle bu konuda usta olmayı başaran Hasan Karacadağ da birbirinden ilginç ve dikkat çekici içerikler ile sinema sektöründeki bu eksikliği fazlasıyla tamamladı. Dabbe ile başlayan seri Dabbe 2 ile biraz düşüşe geçse de Dabbe Cin Çarpması neredeyse Karacadağ'ı zirveye taşıdı. Bu yapımda denenmemiş bir olayı gerçek kılmıştı ve genç bir kızı lanetli bir köy merkezinde güzel bir yerli korku yapımı sunmuştu.
http://gitfilmizle.com/wp-content/uploads/2015/08/dabbe-6-e1440505967390.jpg
Dabbe 6 full izleyebileceğiniz yapım da yine gişede beklenilen çıkışı yakaladı ve Dabbe serilerinin geleneğini sürdürmeyi başardı. Bu defa Kardiyolog doktor genç bir kadın Zeren (Sema Şimşek canlandırıyor) ve cinler kabilesi Cuhenna'nın saldırısına uğrayan kız kardeşi Ayla'nın (Nilay Gök canlandırıyor) serüvenini izliyoruz. Bu iki kız kardeşin anneleri Mukadder hanım korkunç bir şekilde yaşamını yitirir. Ayla, annesinin nasıl öldüğünü görmüş ve ciddi travma yaşamıştır. Zeren kardeşi Ayla'yı yanına alır. Ancak Ayla fısıltılarla, gaipten gelen seslerle ve çeşitli imgelerle devamlı olarak rahatsız edilmektedir. Sema Şimşek ve Nilay Gök oyunculuk performanslarında gayet başarılı bir iş çıkarmış gibi duruyorlar. Elçin Atamgüç'ün oynadığı nörolojist ise izleyiciyi devamlı olarak dikkatli tutması ile gayet başarılı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder